Melissa Muilwijk Fotografie

Mijn naam is Melissa Muilwijk. Ik ben getrouwd met Peter en moeder van 3 heerlijke dreutels.

We wonen in Dordrecht en zijn in onze vrije tijd graag buiten: aan het sporten, in de tuin of lekker met de kinderen op pad. Ik houd enorm van wandelen in de bergen (tegenwoordig met een kind op mijn rug), hardlopen en een rondje rijden op de racefiets. Maar ook van een avondje Netflixen met een kop thee of een lekker wijntje kan ik enorm genieten. Ik ben een ontzettende boekenwurm. Vooral Scandinavische thrillers lees ik graag, met Lars Kepler als favoriet. Maar ik heb ook de hele serie van Karin Slaughter in de kast staan (naast de stapel Lonely Planets die ik bewaar als aandenken aan de mooie reizen die we gemaakt hebben).

Fotograaf gezinsfotograaf Melissa Muilwijk

Ik ben een ambivert: kan enorm kletsen, geniet van etentjes met vrienden, need to speak to think, maar houd het op feestjes nooit lang vol en ik ben ook heel graag alleen in een stil huis. Dat laatste kan ik best een tijdje volhouden (kansloos met kleine kinderen, ik weet het). Ik ben praktisch ingesteld, recht voor zijn raap en mijn eerste oplossing voor veel problemen is humor. Ik help anderen graag, houd ervan om anderen te verrassen en ze iets te geven waar ze echt blij mee zijn. En dat hoeft niet iets materieels te zijn. Net zo lief ben ik er voor een goed gesprek waar ze echt verder mee kunnen

Als klein meisje was ik al veel met foto’s bezig. Al snel wilde ik degene zijn die de vakantiefoto’s maakte en die samen met mijn moeder (of eigenlijk liever zelf) aan de slag ging met het album van de vakantie. Tijdens mijn studie psychologie ben ik het fotograferen serieuzer gaan oppakken en dat heeft zich sindsdien alleen maar doorgezet. Ik vind het fijn om foto’s te maken waarin je verbinding tussen mensen terugziet. Een snelle blik van verstandhouding, een aai over de bol, de peuter die haar broertje opvangt onderaan de glijbaan, de schaterlach als je grote broer valt met zijn skeelers. Momenten waar je jezelf niet altijd van bewust bent, maar die soms een cadeautje zijn om terug te zien.

PS, Als het gaat over de fotograaf in huis, dat ben ik dus. Het was zoeken naar recente foto’s van mezelf… Herken je dat? Doe er wat aan, voor jezelf en voor je kinderen.

magazine Inside baby

Magazine Inside

Lees hem nu

Ieder kwartaal verschijnt een nieuwe editie van Inside. Met veel foto's, tips om zelf aan de slag te gaan en altijd een bij het seizoen passende aanbieding.