Project Thuisfront

Stel je eens voor dat je een half jaar lang aan de andere kant van de wereld zit. Voor je werk. Belangrijk werk, dat wel. Maar je kunt niet zomaar naar huis. En je kunt ook niet in iedere situatie makkelijk FaceTimen of Skypen. Dan mis je een hoop van wat je partner en kinderen meemaken. De ontwikkeling van je kindjes gaat zeker die eerste jaren zo snel! Baby is ineens dreumes geworden. Eerste hapjes, eerste stapjes, eerste woordjes. Zonder jou.

Moeder dochter gezinsfotograaf fotograaf Dordrecht
baby, newbornshoot, babyshoot, Project thuisfront, day in the life, gezinsfotoshoot

Stel je eens voor dat je partner een half jaar lang aan de andere kant van de wereld zit. Voor het werk. Belangrijk werk, dat wel. Maar je staat er nu een tijd alleen voor met die kleintjes. Jij mag de kindjes uitleggen dat papa of mama echt nog niet naar huis komt vandaag. Overleggen over belangrijke besluiten kun je niet altijd. De last van de gebroken nachten is nu voor jou alleen. Net als de zorg voor de kinderen, wegbrengen, ophalen en o ja ook je eigen werk nog. Al is dat soms je rustpunt in de week. En dan vragen mensen om foto’s van de kindjes. Waar haal je de tijd vandaan om die te maken? Je bent al blij als je de dag zonder kleerscheuren bent doorgekomen.

Mag ik wat voor jullie doen? Mag ik jullie een fotoshoot aanbieden bij jullie thuis? Ik ben een project gestart: ik maak een thuisfront fotoshoot voor gezinnen van militairen. Ik draai dan een paar uur mee in jullie huishouden en laat zien hoe ontzettend knap de thuisblijvers zich er doorheen slaan. En ik geef de ouder op uitzending met een mooi album een inkijkje in wat zich thuis in de tussentijd allemaal afspeelt. Want wat mis je het meest als je je kindjes lang niet ziet? Is dat de schoolfoto? Of zijn dat de dagelijkse momenten: samen boekje lezen, tandjes poetsen en stoeien?

Gun je jezelf, je partner en je kinderen dit cadeau? Neem dan contact met me op, dan maken we een afspraak. Als je wilt weten wat je ongeveer krijgt, lees dan de blogs die ik schreef over eerdere shoots. Op de pagina van de gezinsshoots vind je meer informatie over hoe zo’n shoot in zijn werk gaat.

Ik ben zelf Defensiemedewerker en dit project vindt dan ook plaats in samenwerking met de thuisfrontorganisatie van Defensie. Ik maak de thuisfront fotoshoot voor gezinnen van militairen, Defensie zorgt dat de albums op tijd en op de goede plek terechtkomen. Dit betekent dat dit cadeau ook echt een cadeau is: het kost je niet meer dan een kopje thee voor de fotograaf. Geen kleine lettertjes.